teisipäev, 27. oktoober 2009

27.okt Autootsingud ja ilusad pargid

TEISIPÄEV, 27.10
Täna hommikul korjasime oma kodinad kokku ja kolisime senisest elupaigast välja. Suundusime kesklinna poole ja otsustasime nüüd minna mõneks ajaks elama spetsiaalselt backpackerite (edaspidi mõeldud kui seljakotirändajate) jaoks loodud elupaika. Kesklinna kandis on neid päris palju. Haarasime nende kohta lennujaamast erinevaid tutvustavaid brožüüri kaasa. Kuna internetti me taas kasutada ei saanud, tõmbasime loosi, missugusesse esimese hooga sammud seada. Mul pole vist väga õnnelik käsi, sest valituks osutus arvatavasti üks linna jubedamaid kohti :) Kuid kotid olid rasked ja ööseks palmi alla jääda ei tahtnud. Esialgu võtsime endale seal kohad kaheks ööks. Raha kokkuhoiu mõttes asusime elama 8-kohalisse ruumi, st võtsime sealt endale ühe nari. Esimene mulje meie toast oli päris hirmuäratav. Jõudsime seda vaatama enne hommikusi koristajaid ja tahtsime tagurpidi tagasi minna. Kuna raha oli juba makstud ja selle kogusega hiilata ei saa, otsustasime, et elame suurema osa ajast Melbourne`i linna peal ja tuleme oma ruumi vaid ööbima. :)

Kesklinnas, üsna meie elupaiga läheduses, on päris palju erinevates suurustes ilusaid parke. Täna oli päeval soe ilm, soojakraade üle 25. Ilus ilm meelitas parkidesse lõunavaheaegu veetma päris palju ülikondades ja viisakates kleidikestes kontoriinimesi. Mõned peesitasid niisama päikese käes, teised olid riided vahetanud ja harrastasid lõunast pallimängu, osad lugesid raamatut või sõid lõunaeinet. Meiegi võtsime oma saia, viinerid ja ketšupi välja ning tegime endale burgerid, peale jõime värsket apelsinimahla.

Esimese hooga võtsime suuna backpackeritele mõeldud odavate kasutatud autode müügiplatsile. Olime otsustanud siiski endale lähemal ajal auto muretseda ja sellega siis hiljem linnast välja sõita maad avastama. Brožüürile joonistatud lihtsustatud kujutisega kaardist oli väga segane aru saada ja seiklesime pikalt tänavatel õige koha leidmise lootuses. Peale viie kilomeetri pikkust tulutut jalutuskäiku palusime abi ühelt tumedama nahaga habemikust meesterahvalt, kes jalgrattaga sõites kirju ja muud posti tänavatel laiali kandis. Mees oli super-hüper abivalmis, väänas ja keeras meie mitut linnakaarti igatpidi ja kirus samuti brožüüril olevat kohaleminemise õpetust. Lõpuks sõitis ta meil jalgrattaga ees, kiirelt-kiirelt kihutas läheduses olevad tänavad läbi ja seejärel tõi meile sõnumeid õige tänava asetsemise kohta ning lõpetuseks otsis õige aadressigi üles. Taas kokkupuude siinsete ülisõbralike ja abivalmis inimestega. Tegelikkuses oli tegemist kreeka päritolu noormehega, kelle vanemad on mõlemad kreeklased, kuid ta ise on Austraalias sündinud ja siin terve elu elanud. Tänasime teda ja jätsime hüvasti.


Autoplatsis pidime aga pettuma, sealsed hinnad olid päris kõrged ja autovalik väike. Üks meile pakutud auto maksis 3600$ (u 36000.-). Kuigi hinnas sisaldus aastane REGO (aastamaks, mis muidu maksab umbes 600$ aastas (6000.-)) ning lisaks 12 kuud maanteeabi, siis jäi see meie jaoks igatpidi liiga kalliks. Eestis küsitaks sarnaste autode eest maksimaalselt 10 000 krooni. Meie Passat paistab pakutu kõrval hoitud luksuslimusiinina :). Otsustasime pigem vaadata backpackerite elupaikade stende ja seal olevaid kuulutusi, kust võib leida hea hinnaga backpackerite autosid koos muu vajaliku reisivarustusega. Tihti on autoga kaasas potid-pannid, magamiskotid, pliidid, telgid jms, ühel kuulutusel pakuti kaasa ka jalgratast. Nii et neljajalgset reisikaaslast me omale veel ei leidnud. Lisaks loodame, et meie Tallinnas asuval autol õnnestub lähiajal endale uus tubli omanik saada. :)

Tegime endale täna ära Austraalia telefoninumbri. Meie number on 412390574, Eestist helistades peab sellele ette valima 00 61 .Mobiililt helistades on mitmetel operaatoritel kõneminuti hinnaks ligikaudu 15 krooni minut. Uurisime, et Elioni lauatelefonilt helistades on võimalik Austraalia valida oma sõbramaade hulka ja sel juhul saab meile helistada kõnehinnaga, mille minutihind jääb 6.- kanti. See on hetkel soodsaim variant, mida nägime. Kui ise Eestisse helistaksime, siis peaksime maksma 22.- minuti eest, seega püüame sellest pigem hoiduda :)

Jube kallite internetihindade tõttu soetasime endale mobiilse interneti kasutamist võimaldava mälupulga suuruse jubina. Sellele saame laadida raha, mis võimaldab meil teatud aja internetti kasutada. Ühendus on palju parem nendest, mida seni tulutult kasutada oleme püüdnud, lisaks oleme suhteliselt tulutult püüdnud ligi pääseda võõraste Wi-fi levialadele. Seega nüüd on meil ka oma interneti kasutamise võimalus ja saame oma kirja pandud märkmed blogisse üles laadida.

Õhtul suundusime meie elupaiga läheduses asuva Yarra jõe äärsesse Batmani parki. Teele jäävast lõunasest pargist möödudes märkasime, et taas mängivad seal erinevate nahavärvidega härrasmehed pallimängusid, ülikonnad olid neil sel korral kenasti riidepuuga kaasas ja vahvasti pargis oleva suure puu okste külge riputatud. Parkides käiakse palju koertega jalutamas, mujal me eriti koeri näinud ega kohanud pole. Melbourni nö eeslinnas jalutades nägime koera vaid korra ühes hoovis ja ühe mehega jooksuretke tegemas.


Jõudsime lõpuks Batmani parki ja seadsime seal sisse oma kontori. Tegelesime enda interneti seadistamisega ja vaatasime üle ka kiiremad asjad, mida netis korda pidime ajama. Õhtud on siin jahedad, seega põgenesime lõpuks siiski ära oma esimesse backpackeri elupaika. Õhtul ei tundugi see enam nii jube ega eemaletõukav, isegi linad ja padjapüürid on lõpuks vahetatud :) Ainult liiklusmüra kostub lahtisest aknast hästi selgesti ja kõvasti sisse, eriti rongide möödudes.

10 kommentaari:

  1. Tere kallid Kristi ja Allan!
    Suuuur aitah meeldiva yllatuse eest, mis ma eile oma postkastist leidsin! Kristi, see on koige ilusam kaart, mis Matule on kingitud, ja sonum kaardi sees on koige erilisem, nii armas oled sa ikka, aitah veelkord :) Ja pulmapildid on supper ilusad, ma vaga vaga oleksin tahtnud teiega koos olla sellel tahtsal paeval...
    Kristi, ma ei ytleks, et ma teile eeskujuks olin...lugesin teie seiklustest ja vanad ajad tulid meelde, kui ma ise Eestist lahkusin, aga siiski teie olete hulljulgemad. Aga ma olen vaga onnelik oma kalli sobranna yle, et sa leidsid endale nii laheda ja armastava abikaasa (ma ju Allanit tegelikult isiklikult ei tunne, aga labi sinu kirjade olen saanud temast suhteliselt hea ettekujutluse) ja edu teile! Arvan, et see mis te teete on niiiiii lahe kogemus, ikkagi arvan, et olete hullukesed, aga toetan teie hullu plaani 100%-liselt ja soovin teile sama palju vedamist ja onne, mis mind on saatnud!
    Hasti kallid olete mulle!
    -Kati-

    VastaKustuta
  2. Oppaa, ma ikka siin ka Eestist nats eemal jään igast asjadest ilma. Sina ka Austraalias:) Einoo edu! Hakka rattavõistlusi korraldama seal;)

    Karl

    VastaKustuta
  3. Kristi!!
    Väga tore ettevõtmine!Mul lükkus kahjuks reisike edasi, aga nüüd on plaan uuel aastal ka ikka lõpuks Austraali poole sammud seada:)
    Teile aga kõike kõige paremat ja sellest tuleb teil kindlasti üks meeldejääv aastakene, aga võibolla kaks;)
    igatahes tuult tiibadesse!
    Ja kuna ma olen suureks blogijälgijaks saanud kiidan sinu blogi, et see on kohe kindlasti üks huvitavamaid ja ilus!
    Palju päikest!:)
    Marleen

    VastaKustuta
  4. Väga lahe ettevõtmine Teil! Edu ning mõelge tõsiselt rattavõistluste korraldamisele, nagu Karl soovitas:) Seal ju hooaeg kohe algamas!

    Sulev

    VastaKustuta
  5. Sauka jälle :)
    See on supper, kuidas Sa kirjeldad seda kõike. Kujutan seda väga elavana ette :)

    Elan teile igapäevaselt kaasa ;)

    Elina

    VastaKustuta
  6. Jepii, oletegi õnnelikult kohal. Nii vahva lugeda teie tegemistest seal. Ja ma ootan juba millal te maad lähete avastama, sest nii palju kui minu tuttavad seal käinud on, siis see loodus on seal fantastiline ja algus on ikka raske (nii nagu teisedki kirjeldanud, kes sinna läinud on), aga lõpuks leitakse elamised, autod, tööd ja on ei taheta sealt enam ära tulla - aastast saab kaks jne jne.
    Järgmiste postitusteni - jään ootama teie kirjutisi.

    Perit

    VastaKustuta
  7. Tervitused :)
    Tore on lugeda teie seikulusi ja ootan huviga teie uusi kogemusi :)
    Olge tublid ja MEGA KALLISTUSED :)
    Kristike sa meenud mulle igalhetkel kui viibin köögis oma teepottide juures :)

    Merle

    VastaKustuta
  8. Tervitusi kodumaalt!
    Meeldiv oli teada saada uudiseid teie tegemistest siit nii kaugel. Täitugu teie plaanid maakera kuklapoolel. Suur tänu ilusate piltide eest.
    Tädi ADA

    VastaKustuta
  9. Saadame ka omaltpoolt tädi ADAle tervitusi :)

    Kristi ja Allan

    VastaKustuta
  10. Ja täname kõiki ilusate sõnade ja meile kaasaelamise eest :)

    Allan ja Kristi

    VastaKustuta