pühapäev, 7. märts 2010

Tänukink vabatahtliku töö eest - Kasey Chambers`i kontserdi piletid

Kirjeldasime teile oma blogi eelmises teemas ühte erilist õhtut viinamarjapuude all korraldatud suursugusest pidusöögist. Mainisin ka, et olime Allaniga selle pidusöögi juures vabatahtlikena abis. Saime oma töökuse ja usinuse eest nii korraldajatelt kui oma pererahvalt hulganisti kiita ning tänutäheks saatsid korraldajad meile pisikese kingituse - Kasey Chambers`i, Austraalia ühe populaarseima kantrilaulja, kontserdi piletid.

Kontsert pidi aset leidma Wentworthi lähistel Perry Sandhills`is. Perry Sandhills`i näol on tegemist ebatavaliselt kaunite rändliivaluidetega, millel toimuvaid kontserte kõik kohalikud jumaldavad. See asukoht on erakordne. Ühe kauni pildi sellest asukohast leiate vajutades SIIA

Olime ootusärevad ja elevil ning tahtsime sellest ilust ja maagiast osa saada. Siiski oli ilmataadil midagi muud plaanis. Kui muidu sajab meie kandis üsna harva, siis kontserdile eelneval kahel päeval tuli taevast siinses mõttes päris korralikult vett alla. Ilmateade ennustas sama ka kontserdipäeva esimeseks pooleks. Sellistel liivaväljadel loomulikult niisuguse ilmaga midagi korraldada pole võimalik, seega koliti kogu üritus kiiresti ümber ühte suurde laohoonesse, mis polnud välja reklaamitud asukohaga karvavõrdki võrreldav. See oli paljude jaoks suureks pettumuseks, kuid ilma vastu juba ei saa.

Laupäeva õhtul ajaski pererahvas oma pühapäevaauto garaažist välja ja sõitsime kõik koos meie esimesele kantrilaulja kontserdile. Paljud Austraalia vabaõhukontserdid erinevad Eesti omadest selle poolest, et kontserte reklaamistakse välja kui piknikuüritusi. See tähendab, et suurem osa (vähemalt 90%) külalistest võtavad kaasa oma toolid, paljud ka laua ning oma söögi-ja joogipoolise. Kontserti nauditakse rahulikus olekus kaasavõetud hõrgutiste maitsmise saatel. Kusjuures kaasa võib võtta ka oma alkoholi ja sisenedes mitte keegi ei kontrolli, mida või kui palju sul seda kotis on. Loomulikult käituvad siin inimesed korralikumalt ja sellel kontserdil ei tekitanud alkohol mingisuguseid probleeme. Vähemalt meie ei märganud seal ühtegi purjus isikut.

Laohoones, kus olude sunnil kontserti sel korral nautima pidime, oli üsna veider ümberkaudset piknikuseltskonda jälgida. Kallima piletihinna eest oli võimalik endale ka kaetud laudades kohad broneerida. Nende kohtade eeliseks tundus vaid see olevat, et keegi ei pidanud ise millegi kaasavõtmise pärast muretsema ja ettekandjad tõid lauda aegajalt suupisteid või veini. Jutuvada oli hoones päris suur ja laval kõnelejatest oli üsna raske aru saada. Soojendusesinejad meile mingisuguseid emotsioone tekitada ei suutnud. Me polnud neid kunagi enne kuulnud ja midagi erilist ega meeldejäävat nad ei pakkunud. Veendusime neid kuulates, et oleme siiski pigem rokkmuusika austajad. See eest peaesineja, Kasey Chambers`i, hääl oli võimas ja see täitis kogu hoone. Tundus, et hoone jäi tema hääle jaoks isegi liialt väikseks. Tema laulmine oli kaasahaarav ja olek väga lihtne ning armas.

Kasey on pärit muusikute perekonnast ja kogu nende perekonna näol on tegemist tõsiste kantrimuusika armastajatega. Nad musitseerivad tihti kõik koos, juba noorukieas rändas Kasey koos oma pereansambliga ringi. Ka sel korral musitseeris Kasey laval koos oma isaga (Bill Chambers) ja abikaasaga (Shane Nicholson). Kasey ema (Diane Chambers) oli tegev laohoone sissepääsu juures erinevate plaatide, t-särkide ja muude tütre nime kandvate meenete müümisega. Ostsime samuti temalt mälestuseks ühe erinevate auhindadega pärjatud Kasey Chambers`i albumi.

Kasey kasvas üles väikeses Lõuna-Austraalia kalurikülas ja tundub, et ta on ka kuulsusesära keskel suutnud jääda lihtsaks ja armsaks inimeseks. Kasey rääkis kontserdil, et kuna tema isa oli rebasekütt, veetis ta suure osa lapsepõlvest elades tühermaal, eemal muust tsivilisatsioonist. Nad elasid autokaravanis ilma elektri, televiirori ja muu seesuguse luksuseta. Alles umbes 12-aastasena kuulis Kasey esimest mitte kantrilaulu, selleks oli „True Colours“, mida ta kontserdil ka ise esitas.

Kasey Chambers`i kontsert oli südantsoojendav ja kuulamapanev. Ühtlasi kõlasid selles tema tuntud hitid nagu „Not Pretty Enough“ ja Sopranode sarjas kõlanud „The Captain“. Nimetatud lugusid saate youtube`i vahendusel kuulata vajutades nende laulude nimedele. Loomulikult on Kasey Chambers`i repertuaaris veel väga palju säravaid ja nauditavaid muusikapalu. Ühiselt abikaasa Shane Nicholson`iga loovad nad tulevikus kindlasti üha uusi kuulajate südametesse minevaid lugusid juurde.

Pildi vasakus servas mängib kitarri Kasey isa, Bill, ning paremas servas on Kasey abikaasa, Shane:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar